Het gezicht achter Ergolyn… Evelyn Schrauwen. Ik ben een gepassioneerde ergotherapeut met een voorliefde voor psychologie en mentaal welzijn.

In 2015 behaalde ik mijn bachelor in de toegepaste psychologie aan de Thomas More Hogeschool, afstudeerrichting klinische psychologie. Vanuit deze opleiding groeide mijn interesse in functionele therapie, waarbij psyche en handelen elkaar aanvullen. Mijn keuze voor een bijkomende opleiding ‘ergotherapie’ was al snel gemaakt. In 2018 studeerde ik af aan de AP Hogeschool – met ervaring in verschillende doelgroepen: geriatrie, fysieke revalidatie (voornamelijk NAH – CVA) en psychiatrie.

Afgelopen jaren deed ik ervaring op binnen de NAH en psychiatrie. Ik werkte bijna 3 jaar in de ouderenpsychiatrie, hoofdzakelijk met angst- en stemmingsstoornissen.

Momenteel werk ik in hoofdberoep in het revalidatieziekenhuis RevArte.

Doorheen de loopbaan, voelde ik evenzeer enthousiasme om aan de slag te gaan met kinderen, waardoor ergotherapie als zelfstandige in bijberoep een echte verrijking vormt. Anderzijds blijft de passie voor revalidatie bestaan, zowel motorisch als cognitief. Als zelfstandige is dan ook ‘ergotherapie aan huis’ een enorme meerwaarde bij personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Levenslang leren vind ik zeer belangrijk. Dit deed ik reeds tijdens mijn opleiding. Sinds ik zelfstandige ben nog des te meer! Daarom volg ik regelmatig bijscholingen om me verder te verdiepen in diverse problematieken en up-to-date te blijven. Zo kan ik de betrokken doelgroep gerichter bijstaan, met de nodige evidence based kennis.